Over mij

 

Ruim 25 jaar geleden begon ik als moeder met twee jonge kinderen samen met mijn man een eigen bedrijf. Een hele drukke en enerverende tijd. Al mijn energie ging naar het zorgen voor mijn kinderen en onze nieuwe onderneming.

Ik ging zo op in het zorgen voor anderen dat ik mezelf een beetje kwijtraakte.

Mijn man zei op een bepaald moment tegen mij, maak eens een lijstje met dingen waar je echt blij van wordt en dat was onder andere tuinieren. Ik heb de liefde voor groen meegekregen van mijn oma en mijn moeder en dat krijg je dan met de paplepel ingegeven.

 

Tuinieren zorgt bij mij voor een stukje ontspanning, het is fijn om buiten te zijn en me even los te maken van de dagelijkse bezigheden. Het uitzoeken en combineren van mooie planten en combinaties maken is een creatief proces. Het is iets van mezelf. Het is niet prestatiegericht bezig zijn, ik word er blij van en het brengt ontspanning.

 

Het tuinieren gaf me zoveel voldoening dat ik besloot om, perfectionist als ik ben, de opleiding voor tuinarchitectuur te gaan volgen zodat ik er mijn werk van kon gaan maken en andere mensen kon gaan helpen met het vormgeven van hun tuin en wat doe je dan als je je diploma op zak hebt, dan begin je voor jezelf.

 

Ik probeerde mijn bedrijf vorm te geven, maar liep tegen het feit aan dat ik de mensen niet bereikte, die mijn visie van tuinieren en ontwerpen deelden. Omdat ik de kennis nog niet had, hoe ik ze dan wel kon bereiken, liep het niet zoals ik graag wilde en dat merkte ik ook, ik kon mijn passie niet delen.

 

Een aantal jaren geleden heb ik een heel andere kijk gekregen op tuinieren en ontwerpen en ben ik me gaan verdiepen in wat wil ik nou graag aan mijn klanten doorgeven? Ik wil graag samen met jou de tuin ontwerpen. Niet alleen gefocust zijn op het eindresultaat, maar van het ontwerpproces zelf een beleving maken, immers de reis er naar toe is ook een heel mooi proces.

 

Als je een tuin hebt die bij je past ga je de tuin als een cadeautje ervaren.

Het is niet puur onderhoud wat je doet, maar je wordt één met je tuin. Je krijgt een band met je tuin. Je planten groeien onder jouw handen en jij groeit met ze mee. Je probeert nieuwe dingen uit, natuurlijk mislukt er wel eens wat (het overkomt mij ook zo vaak nog!) en je probeert het weer opnieuw. Gaandeweg transformeer jij je tuin tot je eigen stukje natuur.

 

De tuin is zoveel méér als dat stukje grond wat je óók nog moet onderhouden. Je komt tot rust in je tuin en ervaart ontspanning en voldoening en dat wil ik je zo graag laten ervaren!

 

Mijn missie is die nieuwe tuinbeleving met jou te delen.

Dat doe ik op de plek waar ik op mijn best ben en waar alle creatieve ideeën geboren worden: in mijn creatief atelier in onze eigen tuin.

Jouw tuinwensen en mijn kennis en ervaring zijn het startpunt van de geboorte van jouw nieuwe tuin.

Heb je al jaren een eigen tuin of heb je net je eerste tuin gekregen en wil je heel graag hulp bij het maken van een ontwerpplan?

Ik leer je graag de fijne kneepjes van het ontwerpen met mijn eigen unieke werkwijze.

Dat kan op verschillende manieren: kijk maar eens bij mijn aanbod onderaan deze pagina.

 

Iedere maand schrijf ik een E-ZINE met informatie over de tuin, in mijn rubriek ‘geplukt’ lees je een interview met een tuinliefhebber, ik deel mijn tuintips, vertel je over interessante planten en geef je informatie over leuke kwekerijen die je kunt bezoeken. Klik dan hier om het E-zine eenmalig te lezen.

 

Wil je het E-zine graag maandelijks lezen? Schrijf je hieronder in.

Yolande van Loon

M'n aanbod in een tuinadvies of ontwerp

Tuincoaching

Een eerste stap

Workshops

Tuinontwerpen doe je zo

VIP pakket

Persoonlijke begeleiding

Review Tuinontwerp Op maat

We hebben Yolande ervaren als een creatieve, productieve en vooral betrokken professional met passie voor haar vak.

Juul Geurts

Review Workshop Tuinontwerpen doe je zo

Wat heb jij een kennis en geduld. Ik had nooit gedacht dat een tuin zo goed kan weerspiegelen wie wij zijn. Bedankt voor de begeleiding tijdens en buiten de workshop om.

Ank van Rensen

Review Tuincoaching

Ik heb heel veel praktisch en bruikbaar advies gekregen om mijn tuin mooier te maken en goed te verzorgen. Een aanrader!

Gemma Verbeten

 

Vraag nu gratis mijn 10-stappenplan aan

En ontdek hoe jij weer verliefd kan worden op je eigen tuin!

Goed om te weten: Je ontvangt mijn stappenplan omdat je dit hebt aangevraagd.
Door op de knop te drukken ga je er mee akkoord dat ik je gegevens met zorg en liefde verwerk volgens mijn privacyverklaring.