Ben je niet tevreden over je tuin en loop je met plannen om dit jaar eindelijk eens de handen uit de mouwen te gaan steken en heb je links en rechts al eens geïnformeerd hoe anderen hun mooie tuin gemaakt hebben? Heb je al wel aardigheid in het tuinieren maar zou je wel een beetje meer structuur willen in de stappen die je zet om die fijne tuin te gaan maken?

Misschien heb je al eens rondgekeken op mijn website en overweeg je om mee te doen aan mijn creatieve ontwerpworkshop, maar je weet nog niet precies hoe zo’n dag gaat verlopen?

Zal ik je eens vertellen hoe zo’n workshop er uit ziet?

 

NADERE KENNISMAKING

Als je je aanmeld neem ik contact met je op om je een beetje beter te leren kennen. Dan bespreken we jouw tuin verander plannen, zodat ik kan inschatten of ik je met mijn workshop goed op weg kan gaan helpen.

WAT NEEM JE MEE?

Om op de eerste dag goed voorbereid aan de slag te kunnen gaan, vraag ik je om een aantal foto’s van de tuin te maken. Je mag een wensenlijst gaan samenstellen en je neemt de lengte en de breedte maten van je tuin op. Welke elementen moeten er zeker inblijven, bijvoorbeeld een boom of een schuurtje en wat moet er zeker uit.

Het allerleukste van de voorbereidingen is het uitzoeken van plaatjes die een goed beeld geven hoe jij graag wilt dat je tuin er uit komt te zien. Als je wilt mag je er een sfeercollage van maken en die neem je mee naar de workshop.

EERSTE DAGDEEL: GRONDPLAN

Op deze eerste workshopsessie heet ik je welkom met koffie, thee en iets lekkers. Dan gaan we bespreken wat je graag wilt veranderen in de tuin. Wat ontbreekt er nog waardoor je nog niet zo tevreden bent met je tuin.

Dan mag je hardop gaan dromen en vertellen wat jij graag in je tuin zou willen hebben zodat je weer blij wordt met je tuin. Waar je bijvoorbeeld meer privacy in je tuin wilt creëren, welke elementen niet te veranderen zijn, maar op een mooie manier wat meer aan het zicht onttrokken kan worden?

Dan mag je aan de slag met de tekenmaterialen die voor je klaar liggen. Je gaat lekker aan het schetsen voor je nieuwe tuin. Ik kijk met je mee en stuur bij als je vragen hebt.

DE TUIN IN

Om je nog meer te kunnen inspireren gaan we mijn eigen tuin in en laat ik je zien hoe ik mijn tuin heb ingedeeld en wat de effecten hiervan zijn op de tuinbeleving.

Hoe je intieme hoekjes creëert, wat het effect is van bepaalde vormen in de tuin en hoe planten hierin een rol kunnen spelen. Dan kun je met de opgedane inspiratie weer verder aan de slag met je eigen ontwerp.

Ik heb ter inspiratie allerlei ontwerpen voor je klaarliggen en stapels met fijne tuinboeken die je kunt bekijken.

Aan het einde van de 1e workshopsessie zal het grondplan wat je hebt bedacht misschien nog niet helemaal klaar zijn, maar heb je wel een leuke eerste opzet om over na te denken en te laten zien aan je familie. Je kunt thuis op je gemak bespreken wat je tijdens de workshop hebt bedacht en je kunt nog een beetje schaven aan je plan. Ook krijg je van mij een grondtestsetje mee, zodat je weet wat voor grondsoort er in je tuin is. Dit is handig als we op zoek gaan naar beplanting in deel II van de workshop. Je weet na vandaag ook waar de zon en schaduwplekken zijn dus het planten kiezen wordt hierdoor makkelijker.

Als je tevreden bent over het basisplan voor je tuin, plannen we het 2e deel van de workshop in. Je kunt ter voorbereiding op de 2e sessie thuis alvast eens gaan bekijken welke planten er in aanmerking komen voor je nieuwe tuin.

TWEEDE DAGDEEL: BEPLANTING KIEZEN

Tijdens deze workshop gaan we kijken wat je uiteindelijke grondplan is geworden en dan kunnen we ons gaan verdiepen in het beplantingsplan.

Door de uitslag van de grondtestset weet je wat voor soort aarde je in de tuin hebt. Je kunt hierdoor gerichter gaan zoeken naar planten die passen bij je grondsoort.

We gaan kijken welke planten mooi met elkaar combineren. Zoeken samen uit op welke plekken je de gekozen planten wilt neerzetten en waar nog aanvulling nodig is.

Ik leg je uit waar je rekening mee moet houden om een mooie border samen te kunnen stellen.

Aan het einde van deze sessie hebben we een aantal mooie plantencombinaties bij elkaar gezocht en kun je thuis verder aan de slag.

WAT GAAT DEZE WORKSHOP JE BRENGEN?

  • Een basisplan en plantencombinaties voor je tuin
  • Twee leerzame bijeenkomsten van ongeveer 4 uur in mijn lesruimte.
  • Een inspirerende rondleiding in mijn eigen tuin
  • Koffie en thee met iets lekkers er bij
  • Grondtestset
  • Tuinboek cadeau
  • Gebruik van tekenpapier en tekenmaterialen
  • Heel veel inspiratie om jouw tuinier-plezier te gaan vergroten
  • Je wordt weer verliefd op je eigen tuin

Heb je zin om mee te doen aan deze creatieve workshop?

Geef je dan op via het contactformulier dan plannen we een datum in.

Ik verheug me op je komst!