Zal ik je eens vertellen hoe ik mijn klanten ontmoet?

Eigenlijk komen ze als vanzelf op mijn pad. Meestal gaat het op deze manier: Ik raak in gesprek met iemand over een onderwerp waar we beiden interesse in hebben. Over en weer delen we ervaringen. Dat kan eigenlijk van alles zijn maar vaak komen we uit op de ergernissen in de tuin. Waar we mee worstelen, dat zit in ons, aandacht geven aan wat niet werkt, lekker klagen. Door met anderen te praten waar je mee aan het stoeien bent, krijg je soms verhelderende ideeën of een inzicht waardoor je zelf ineens de oplossing vindt. Veel beter dan meegaan in het klagen over wat er allemaal niet deugt, toch?!

Zo ook deze klant: Iedere ochtend als ik het gordijn open doe wordt ik weer geconfronteerd met mijn tuin. Het bezorgt me ergernis en irritatie omdat ik niet zie wat ik graag zou willen zien. Dit stukje tuin schreeuwt om mijn aandacht en ik heb er al zoveel energie ingestoken, maar ik krijg er geen sfeer in. De tuin verwilderd als ik er geen tijd aan besteed, maar het kost me zoveel energie. We zitten er nooit, ik weet niet wat het is maar het voelt gewoon niet goed daar. En dit stukje tuin zou ik zo graag om willen toveren tot een fijne plek waar ik me in kan terug trekken, waar ik lekker kan rommelen. Ik wil mooie hoekjes, een bankje, bloemen om te plukken, een plek om te mediteren, waar ik kan mijmeren en tot rust komen na een dag werken. Dat zou ik zo graag willen, ik zie het voor me, maar als ik concreet plannen wil gaan maken dan loop ik vast.

 

Ik voel haar ergernis van het willen veranderen en er niet in kunnen slagen om er een mooi plekje van te willen maken. Ik ga in gesprek met haar om me te kunnen inleven in wat ze allemaal niet meer wil en als ze dat helder omschreven heeft gaan we het vooral hebben over wat ze wel heel graag zou willen in haar nieuwe tuin.

Dat doe ik heel erg graag, samen met jou plannen maken. Samen stap voor stap visualiseren hoe die nieuwe tuin er dan uit zou komen te zien. Tijdens zo’n – soms spontane-  inspiratiesessie gaat de energie weer lekker aan het stromen en als het hart weer sneller gaat kloppen over de mogelijkheden, lijkt die mooie tuin ineens een stukje dichterbij.

Samen bekijken we de mogelijkheden aan de hand van je wensenlijst, welke dingen je zelf kunt doen en bij welke stappen je wat hulp nodig hebt. Samen maken we een plan van aanpak, het wordt een tuin die echt past bij jou en jouw tuinbeleving zodat je de gordijnen weer met plezier openschuift ‘s morgens.

Hoe fijn zou het zijn het om zo dicht bij huis te kunnen genieten van je eigen stukje natuur?

Loop jij rond met veranderplannen voor je tuin en zou je ook weer geïnspireerd willen raken door te bekijken wat de mogelijkheden voor jouw tuin zijn? Boek dan een inspiratiesessie met me, ik help je heel graag verder!

Boek hier een inspiratiesessie met me.