In augustus heeft Gemma een uur tuincoaching gewonnen door het beantwoorden van de (prijs)vraag: In mijn ideale tuin staat……..dit was haar antwoord:

In mijn tuin staat verwondering boven aan . Telkens weer, ieder jaar opnieuw kijk en geniet ik vol verwondering, dat uit het niets de sneeuwklokjes door de sneeuw hun prille, witte lente geluk laten zien . Dat de geknotte wilde knoest van de boom ineens weer piepkleine jonge blaadjes te voorschijn tovert uit het ogenschijnlijk dode hout . Dat er ineens madeliefjes her en der in het gras verschijnen, de wonderbaarlijke groei van het slaapmutsje ,de kardinaalsmuts en de siererwt .
De dauwdruppels in de vroege lente zon, het lieveheersbeestje wat voorbij komt ,de wolken ,de geur van de sering en de schaduw van de boom, de vliegenzwam die tevoorschijn komt en de prachtige herfst kleuren die de Japanse esdoorn laat zien …..en dit allemaal gewoon buiten in mijn tuin , een en al verwondering telkens weer!

Vandaag ben ik te gast in haar tuin. We hebben samen gesproken over de prachtige Japanse Esdoorn (Acer) in haar voortuin, met rode zaadvleugeltjes, die als de zon er op schijnt bijna licht geven. Er staan heerlijk geurende rozen die nog uit de tuin van haar ouders komen.

Bij iedere plant of struik hoorde een mooi verhaal. Er stonden verschillende potten met stekjes die liefdevol verzorgd worden zodat ze als ze groot genoeg zijn, als cadeau naar de volgende eigenaar gaan.

 

Een klein groen paradijsje dat met liefde verzorgd wordt en waarin volop wordt genoten, niet alleen het werken in haar tuin maar vooral ook het genieten van de natuur in al haar verschijningsvormen. Haar pure tuinbeleving.

Gemma’s ervaring over onze ontmoeting: Ik heb heel veel bruikbaar en mooi advies gekregen om mijn tuin mooier te maken en goed te verzorgen. Fijn om Yolande te ontmoeten en samen te filosoferen over hoe bijzonder mooi de natuur is en het gevoel hierbij te delen, een aanrader!

Gemma, dankjewel voor je gastvrijheid en het leuke gesprek over jouw tuin(beleving). Ik hoop dat de tips die ik je gegeven heb, je van pas mogen komen.