HET FRISSE GROEN VAN NIEUW BLAD IN DE LENTE, de iets warmere tint van de varens of het donkere groen van het mos, hoeveel verschillende kleuren groen zijn er eigenlijk en wat betekent groen voor jou?

GROEN IS EEN RUSTGEVENDE KLEUR, misschien daarom wel mijn favoriet, want ik ben heel erg gesteld op rust. Die rust heb ik nodig om alle indrukken die er in hoog tempo bij me binnenkomen te kunnen verwerken. Om na te denken wat ik van iets vind, welke beslissing ik ga nemen en om te kunnen resetten.

GROEN IS OOK DE KLEUR VAN HET HARTCHAKRA.
Dit chakra staat voor de liefde, compassie voelen, de verbinding aangaan met jezelf en met de mensen om je heen, de natuur met alles wat er in leeft. Groen staat ook voor (natuurlijke) groei, persoonlijke groei maar ook voor hoop.

HOE BELANGRIJK IS HET OM HOOP TE HOUDEN in moeilijke tijden vol uitdagingen en er op te vertrouwen dat ongeacht de uitkomst, je altijd wel weer een manier zult vinden om weer met goede moed je pad te vervolgen.
Als ik naar de natuur kijk, kan ik alleen maar vol bewondering concluderen dat de natuur altijd veerkrachtig en vol ‘hoop’ is.
Afgelopen zomer heeft de natuur fors water tekort gehad en in september, nadat er weer enige regen gevallen was, liepen struiken weer voorzichtig uit, verdroogde varens maakten nieuw blad en leek het in de herfst wel weer lente met al dat frisse groen.

DE NATUUR HEEFT HET ZWAAR, door milieuvervuiling, ontbossing, glysofaat (Roundup).
Groenblijvende beplanting zoals Buxus, Conifeer en Taxus heeft last van ziekten.
Vele diersoorten worden met uitsterven bedreigd, de bijen hebben het zwaar.
Onze voortuinen verstenen waardoor er waterlast ontstaat.

MAAR ER ZIJN OOK PRACHTIGE NIEUWE INITIATIEVEN om de natuur weer meer in balans te brengen: groene daken in de stad, het ontkoppelen van regenpijpen op de riolering, het moestuinieren is weer in opmars. Steeds meer mensen kiezen voor biologische voeding, dat zijn toch hoopvolle ontwikkelingen?

Ik wil daar graag een voorbeeld aan nemen. Ook al zijn de omstandigheden nog zo moeilijk, er komen altijd weer tijden aan dat er nieuwe kansen geboden worden.

Daar wil ik ook graag mijn steentje aan bijdragen door mijn liefde voor de natuur en mijn kennis van planten aan je door te geven.

WIL JIJ OOK GRAAG DE NATUUR DICHTER BIJ HUIS EN MINDER STEEN IN JE TUIN?

Een tuin kan helemaal passend bij jou en jouw manier van leven ontworpen worden.
Samen maken we een nieuw plan zodat jij ook in ieder seizoen van de natuur in eigen tuin kunt genieten. Ben je benieuwd hoe je dat kunt doen?

Download HIER gratis mijn 10-stappenplan voor de tuin (in het roze kader onderaan de pagina).

Dan heb je meteen een goede indruk hoe je jouw tuin in een fijne plek vol groen kunt omtoveren.