Wat een krachtige openingszin van Margriet Spijksma las ik vanmorgen op Facebook. Ik kreeg er meteen inspiratie door. Dat wil ik ook zo graag doorgeven aan alle mensen die graag hun tuin willen veranderen, maar twijfelen of ze dat wel kunnen. Je kunt het, echt ….met een klein beetje hulp van mij 😉 …….

Wat ik het allerleukste vind aan het samen bouwen aan een nieuw tuinplan is de passie die we samen hebben voor de natuur, het met elkaar kunnen delen. Hoe fijn is het om samen te sparren in een inspiratiesessie! Dat je aan mij kunt vertellen hoe jij zou willen dat je nieuwe tuin er uit zou moeten zien. Welk gevoel je krijgt als je het plaatje al helemaal voor je kunt zien als je door je nieuwe tuin wandelt. De geuren en kleuren van planten en bloemen, hoe je lekker bezig bent in je tuin en daardoor helemaal ontspant en aan het einde van de dag voldaan terugkijkt op het gedane werk. Lekker met je glaasje wijn op een beschut plekje genieten van het buiten zijn en het natuurschoon. Helemaal zoals jij het voor ogen hebt.

Maar is de werkelijkheid nu wel even anders? Ben je helemaal niet blij met je tuin, heb je geen goede plek voor je tuinset, heb je wegkwijnende planten en te weinig zon in je tuin door de bomen van de buren? Ben je al vaak vol goede moed begonnen om de tuin nu echt eens goed op te ruimen en er die fijne buitenplek van te maken, maar haak je al gauw af omdat het je weer niet lukt om je tuin te veranderen in de groene oase die je voor ogen hebt?

Zal ik je eens vertellen hoe ik mijn eigen tuin ervaar en hoe dat voor jou zou kunnen zijn?

Mijn tuin is voor mij een heerlijk plek voor reflectie, om de kleine- en soms grote zorgen eens goed te overdenken. Als ik bezig ben in mijn tuin kom ik even helemaal los van alles en door de rust van het buiten bezig zijn, krijg ik ruimte in mijn hoofd en komt er spontaan nieuwe inspiratie voor mijn ontwerpen, of de oplossing voor een probleem waar ik al een tijdje mee rondloop, zomaar door gewoon lekker buiten te zijn! Hoe fijn is dat!

Aan het einde van de dag kijk ik dan met grote voldoening terug op wat ik heb gedaan. Zonder mijn tuin zou ik maar door zijn blijven piekeren, maar al na een uurtje in de buitenlucht ben ik zelf ook weer heerlijk opgeladen. Mijn haren zijn door de war, met het zand op de knieën en zwarte randjes onder mijn nagels, dat wel.

En dat gun ik jou ook, dat jouw tuin een plek wordt om even je zorgen te vergeten en waar je je helemaal op kunt laden. Dat je er tot rust kunt komen maar ook gezellig samen kunt zijn met anderen. Dat je kunt genieten van de mooie bomen, planten, bloemen en het terras in het zonnetje of die fijne beschutte zit plek in de schaduw.

Dat de tuin helemaal past bij jou en jouw manier van leven.

Lijkt het je wat om een inspiratiesessie te boeken? Dat we samen eens hardop gaan dromen en kijken hoe jouw tuin, de tuin van je dromen wordt? Aan deze sessie zijn helemaal geen kosten verbonden. Je kunt persoonlijk met me kennis maken en al je vragen aan me stellen. Ook per telefoon of met Skype kunnen we de sessie houden. Ik vertel je wat ik voor je kan betekenen en je kunt thuis in alle rust onze sessie overdenken.

Wil je weer verliefd worden op je tuin? Stel het niet meer uit, neem contact met me op. Ik help je graag.

yolande@puretuinbeleving.nl