Ik heb behoefte aan meer ROZE in mijn leven. Roze staat voor mij voor meer ZACHTHEID, zachtheid voor mezelf, meer kunnen doen wat voor mij goed voelt. Een beetje meer mijn eigen gevoel achterna en me niet zo laten (af)leiden door alle indrukken van buitenaf.

Niet meer zo meegaan met wat voor anderen werkt, maar meer kijken naar wat voor mij werkt. Waar ik me prettig bij voel.

Als ik in flow ben, ben ik op mijn best en kan ik me ook van mijn beste kant laten zien aan anderen. Dan hoef ik niet zo bang te zijn dat mensen me niet aardig vinden als ik bij mijn eigen principes blijf. Dat het niet erg is om een andere mening te hebben. Dat verschillende meningen interessant kunnen zijn en een andere kijk op de zaak geven. Dat het juist verrijkend is.

Dat het ook helemaal niet erg is om niet meteen een oplossing paraat te hebben en dat de mooiste oplossingen verschijnen op momenten dat je juist je focus verlegd en het even loslaat, dat het niet-weten er mag zijn.

De mogelijkheden en oplossingen komen bij mij als ik de natuur in ga. Lekker tijdens een wandeling in het bos met mijn hondjes of gewoon als ik bezig ben in mijn eigen tuin.

Een heerlijk moment vind ik dat, als ineens het kwartje valt en je weet hoe je iets aan wilt gaan pakken. Bij mij gaat het dan kriebelen in mijn buik en ik voel de energie weer stromen. Voor mij is het dan de kunst om mijn ideeën op te schrijven en het een paar dagen te laten bezinken in plaats van meteen in de doe-modus te schieten.

Maar ik wil ook graag zachter zijn voor de mensen om me heen, mensen niet zo snel in hokjes stoppen. Niet te snel oordelen, maar luisteren naar wat ze mij te vertellen hebben.

Als ik met jou in gesprek raak over je tuin vraag ik hoe ze er uit ziet, waar je tevreden mee bent en wat je graag wilt veranderen. Dan vraag ik hoe je graag wilt dat je nieuwe tuin er uit gaat zien. Dan mag je hardop gaan dromen. Wat voor gevoel wil je krijgen als je ’s morgens de gordijnen open doet? Wat wil je graag zien, wat vind je mooi?

Wat moet er zeker in je tuin komen staan en waarom dan, van welke kleuren wordt je blij, wat voor gevoel en sfeer wil je creëren?

Wil je een boom/bomen, bloeiende struiken en vaste planten? Hoe ziet een ideale dag in jouw tuin er uit? Hoeveel tijd wil je aan/in je tuin besteden, wat wil je zelf doen en wat niet, heb je een budget in gedachten?

Dat zijn zo’n beetje de vragen die voor mij belangrijk zijn in de basis voor het maken van een nieuwe tuin. Ik probeer jouw tuinbeleving te proeven.

Maar ik wil je ook graag een beetje beter leren kennen. Wat voor werk je doet, hoe je in het leven staat. De mens ‘achter de tuin’ leren kennen.

Want als ik een goed beeld heb wat jij belangrijk vind in het leven, kun je dat ook terug gaan zien in je tuin. Bij mij werkt dat in ieder geval wel zo. Als je mijn tuin ziet, zie je ook wie ik ben.

Als ik in de tuin bezig ben, kom ik tot mezelf, word ik heerlijk ontspannen en in ‘flow’.

Mijn tuin heeft verschillende sferen, een stuk met fellere kleuren en siergrassen, een schaduwtuin met mooie bladplanten en ook twee romantische borders. Twee identieke borders met dezelfde planten aan beide zijden. Ik heb ze de spiegelborders genoemd. Het waren de eerste nieuwe borders in mijn nu 95-jarige oude tuin. Ik heb er wuivende siergrassen, romantische roze Japanse Herfstanemonen en prachtige purperklokjes in staan. Aan het einde van deze borders staat een bankje waar je lekker kunt gaan zitten en genieten van de tuin.

 

De kleur roze staat bij mij voor vriendschap en liefde. Er zijn heel wat fijne gesprekken op dit bankje gevoerd. In dit stukje van de tuin is er zelfs een mooie trouwreportage gemaakt.

Roze staat voor mij ook voor VERBINDING en VRIENDSCHAP.  Ik breng mensen graag in verbinding met de natuur, maar de natuur verbindt mensen ook met elkaar en dat is wat ik zo graag doe, het gaat eigenlijk als vanzelf. Ik wil me graag verbinden met mensen die net zoveel van de natuur houden als ik en de natuur in hun tuin terug willen brengen. Hoe heerlijk is het om met gelijkgestemden de liefde voor de natuur te delen! Stoeptegel er uit en plantje er in…… hoe leuk is dat?

 

Roze is ook de kleur van GEDULD. Wat zouden we zijn zonder geduld? In onze huidige maatschappij moet alles snel en willen we vooral niet te lang stil blijven staan want we hebben het allemaal druk.

Maar ik geniet er zo van om juist te vertragen. Als je vertraagd zie je zo veel meer, wordt de wereld zoveel mooier.

Want wat je AANDACHT geeft, zal gaan groeien en hoe fijn is het om die verbinding aan te gaan met elkaar, in de natuur? Je geeft aandacht aan de tuin en de tuin geeft aandacht aan jou, hoe verrijkend.

Ik wil mijn liefde voor de natuur graag met je delen. Op een ontspannen manier, vol aandacht samen iets moois creeren.

Is dat ook de manier waarop jij graag je nieuwe tuin wilt ontwerpen dan kun je hier een inspiratiesessie met me boeken. Ik ben heel erg benieuwd naar jouw mooie tuinplannen. Samen bekijken we wat het beste bij jou past. Ik verheug me erop je te ontmoeten.